Fototävling 2016

Höstens fototävling är nu avgjord!

Höstens fototävling med temat Ut och njut är nu avgjord. Vi vill tacka för alla fina bidrag och hoppas att vi inspirerat – inspirerar! – till härliga naturupplevelser i skog och mark i Danderyd.

Juryns val ställdes ut vid Ösbysjön den 22 oktober i samband med Konsthallens evenemang ”Ljus i mörker”. Många passade på att rösta på sina favoriter och vi kan nu presentera två vinnare:

Kategori Djur: Chris Magnusson med närbild på en av våra allra viktigaste insekter – det flitiga biet.

Chris Magnusson Sommaren 2016

Chris Magnusson
Sommaren 2016

Kategori Växter: Cecilia Wemgård som fångat magin en kylig höstmorgon vid Rönningesjön.

Cecilia Wemgård En kylig höstmorgon vid Rönningesjön innan solen gått upp och älvorna dansar på vattnet

Cecilia Wemgård

Obs! Bilderna får endast användas för redaktionell publicering om tävlingen.
För annan användning, eller köp av rättigheter, kontakta fotografen genom
kjell.rosen@gmail.com

Se alla juryns val!

Du kan se alla juryns val här (också som bildspel – klicka på en bild!):

Fototävling med tema ”Ut och njut!”

I höst inbjuder Naturskyddsföreningen i Danderyd till Fototävling på temat Ut och njut.

Med tävlingen vill vi inspirera till naturupplevelser i närmiljön. Nyfikna fåglar, ovanliga insekter, vackra höstfärger, hundraåriga ekar och blänkande vatten… allt finns här, bara några steg hemifrån. Ut och njut!

Du kan tävla i två kategorier: Djur och Växter. Vi behöver dina bilder senast den 9 oktober. En jury väljer ut 10 bilder i varje kategori, som ställs ut vid Ösbysjön den 22 oktober i samband med Konsthallens evenemang ”Ljus i mörkret”. Här kan alla rösta fram sina favoriter!

Vi premierar särskilt humor, magi och fantasi!

Vem kan delta?

Tävlingen är öppen för alla naturvänner – stora som små!

Vernissage och röstning 22 oktober

Vår jury väljer de tio bästa bilderna i varje kategori, som ställs ut i samband med Danderyds konsthalls evenemang ”Ljus i mörkret” vid Ösbysjön den 22 oktober, där alla får tillfälle att rösta på sina favoriter.

Skicka dina foton senast den 9 oktober

Senast den 9 oktober vill vi ha dina bidrag, max 3 i varje kategori: Djur och Växter. Skicka till Naturskyddsföreningen i Danderyd via kjell.rosen@gmail.com. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Kjell Rosén på mail eller telefon 070-771 42 48.

Regler för tävlingsbidrag

1. Bildmotivet måste vara fotograferat under 2016 – gärna i Danderyd. Uppge var och när bilden är tagen.
  2. Bilderna ska vara i jpg-format och högupplösta, minsta filstorlek är 1 MB, största 10MB.
  3. Varje deltagare får skicka in max tre bidrag per kategori: djur och växter.
  4. Du ska ha inhämtat tillstånd till publicering om det är personer med på bilden, innan bidraget skickas in.
  5. Du måste ensam förfoga över upphovsrätten till de bilder du skickar in och du ansvarar för att Naturskyddsföreningen i Danderyd hålls skadeslös för eventuella bidrag som bryter mot upphovsrätten.
  6. Genom att delta i tävlingen godkänner du att bilden kan bli publicerad på vår hemsida, vid utställningen vid Ösbysjön den 22 oktober, samt på danderyd.se och andra kanaler som kommunen förfogar över, och i media i samband med nyheter om tävlingen.
  7. Vi lämnar ingen ekonomisk ersättning för publicerade bilder förutom eventuella vinster.
  8. Genom att lämna in ett tävlingsbidrag godkänner du enligt personuppgiftslagen att Naturskyddsföreningen i Danderyd publicerar ditt namn på internet.
  9. Glöm inte uppge fotografens namn och kontaktuppgifter Namn Adress E-post Telefonnummer
  10. Ange för varje bild Kategori – djur eller växter Id – namn eller nummer Plats – var bilden är tagen Berätta gärna historien bakom bilden!
  11. Skicka in din bild/dina bilder till rosen@gmail.com senast den 9 oktober 2016

Juryn kommer särskilt att premiera humor, magi och fantasi.

Tips

Den som vill få inspiration kan t ex titta på Naturfotografernas utställning på Naturhistoriska riksmuseet: ”Vinnare och förlorare i svensk natur”. Många fina bilder finns också på Naturfotografernas hemsida www.naturfotograferna.se

Välkomna att delta i ”Ut och njut!”