Äntligen höst!

Den 11 september, kom den första blåhaken på besök i vår trädgård. Blåhakarna är nu på väg söderut så håll utkik på gärdet ost och sydost om kyrkan. Det var förr en fin sträcklokal för blåhake på hösten och dvärgbeckasin på våren. När våtmarken dikades ut på 80-talet försvann dvärgbeckasinen helt och även blåhaken minskade dramatiskt.

Runt den 20 augusti lämnade tornseglarna oss efter det här årets besök och nu i veckan (v. 35) hade vi besök av stora flockar med ladusvalor, som tydligen fann både färdkost och bekväma björktoppar att vila i. Nu har vi haft den första höstsvala dagen den 1 september men redan om ett par dagar är sommarvärmen tillbaka igen.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.