Har någon sett bävern?

Bäver

Vi har sett spår av bäver, i den lilla viken öster om Borgenviken. Är det en nybörjare månne, som prövar sina talanger på småträd? Någon som sett bävern?

Lena Christofersson

Kommentera

5 thoughts on “Har någon sett bävern?

 1. Jag kom cyklade härom kvällen vid nora träsk och såg en bäver sitta vid strandkanten vid träsket/sjön. Den satt precis intill gångstigen, det finns en liten lerig ”bäverstig” vid träsket där den tar sig upp om nätterna. Jag har även lagt märke till fällda träd med tydliga bitmärken av bäver vid den vik du nämner ( den vik vid utloppet från dagvattensbäcken som rinner genom nora träsk).

  • Vi hade ju en bäver som försökte bygga bo ganska nära Näsby Parks båtvarv för drygt två år sedan. Den försvann sedan. Nu i veckan hade vi en firma som hjälpte oss att öppna vår pool i Näsby Park och mannen där berättade att han- för ungefär två år sedan – när han öppnade en pool i Djursholm, fann en drunknad bäver i poolen!
   Så fasanfullt!
   Då jag inte har läst om några observationer på bävern vid Näsbyviken som försvann så misstänker jag att det kanske var den som hittades!

   • Det finns nog flera bävrar. Min dotter och jag såg en simma i Skärviken mellan Stocksund och Djursholm förra våren. Ungefär vid samma tidpunkt såg jag på 10 m avstånd en helt orädd bäver i Husarviken på N. Djurgården.

 2. Ja, och den verkar orädd. Inte som dom man sett på TV som plötsligt slår med stjärten och dyker/försvinner. Man kan komma riktigt nära fastän prata och den är fortfarande kvar. Sitter och äter på dom små träden den fällt bara nån meter ifrån där man står och tittar.

 3. Idag, 13/9 fm upptäckte vi på Järvafältet, Igelbäcken ett ” nykapat” aspträd utfört av en bäver. Plats , skärningen , en linje från Granholmstippen mot Akalla By och Igelbäcken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.