Tio stenknäckar, ingen hackspett – och en knipa

Tidigare har jag bara sporadiskt sett ett par stenknäckar på min gräsmatta sent om våren. I vinter har jag dock haft en som regelbundet besökt mitt fågelbord. Men nu i veckan kom plötsligt en flock om ca 10 stycken!

Till det negativa hör avsaknaden av den större hackspetten. Jag har inte sett den vid fågelbordet i vinter och jag har inte hört dess hackande i vår. Tidigare har jag hört den väldigt mycket om vårarna vid min bostad. Jag hörde den vid Ekebysjön nu i veckan. Men i övrigt har det varit tyst.

Såg en kniphanne på Nora träsk, vilket jag aldrig tidigare har sett.

Christer Lidgard

 

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.