Observationer från isen

Isarna på Värtan och Askrikefjärden låg fantastiskt Isarna på Värtan och Askrikefjärden låg fantastiskt fina den 23 och 24 januari och inbjöd till turer runt de små öarna som tillhör Danderyd och som man i vanliga fall bara ser på avstånd.

Jag konstaterade att på Västerskär, som ligger en bit utanför Stora Skraggen, ön med ett varv rakt öster om Framnäsviken, så hade ett tjugotal aspar fällts av bäver. På nästa ö i norr, Råholmen, upptäckte jag att skarven har en liten koloni. Lite olyckligt eftersom man just på den ön kunde se några grova lövträd.

På vägen hem, strax innanför Sveaviken såg jag slutligen två, till synes jämnstora, silvergrå duvhökar först flyga tillsammans och sedan dra åt skilda håll.

Christer Lidgard

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.