Havsörnar i parningsflykt över Djursholms golfbana

Den 22/3 kl. 07:15 såg jag två havsörnar i en märklig lek över Djursholms golfbana. Den mindre av dem jagade ständigt den större. De slog väldigt mycket med vingarna och kunde även plötsligt göra en störtdykning. Här handlade det verkligen inte om någon ”trög örn”! Örnarna drog sig efterhand in i Täby kommun och jag kunde följa dem på cykel, längs Djursholmsvägen genom Näsby Park till de nådde gränsen till Viggbyholm, där de drog mot NNV och försvann på andra sidan motorvägen. Tänk om vi i vår får häckande havsörn någonstans längs med Värtans eller Askrikefjärdens stränder!

Christer Lidgard

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.