Havsörnar vid Djursholms stränder

När jag vandrade längs med Strandvägen, inte långt från Samsöviken, såg jag en havsörn över Värtans vatten, jagad av trutar. Den flög först söderut mot Tranholmen, men vände plötsligt och flög norrut. Den möter en annan örn som kommer norrifrån, de två örnarna slår följe, flyger in mot land, rakt mot mig, men stannar upp i höjd med halvön Gamla Djursholm och sätter sig i grova tallar – tyvärr skymda för mig.

Jag vet naturligtvis inte om det är samma par som jag observerade över Djursholms golfbana för fyra veckor sedan, men visst är det spännande att se havsörnspar under häckningstid i Danderyd!

Christer Lidgard

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.